Móric
9 °C
15 °C

Filmre vették a felfelé törő villámot

2009.08.24. 09:05
26 hozzászólás

Rengeteg dolog történt a tudomány és a technika világában, amíg Magyarország ünnepelt.

Tudósok felvételt készítettek a felfelé törő villámról, amely a viharfelhőkből nagyjából 80 kilométeres magasságig nyújtózkodik. A jelenség ritkán látható, és csak nemrég fedezték fel.

A távoli M87 galaxis központjában elterülő fekete lyuk kétszer nagyobb, mint amekkorának gondolták. A Nap tömegénél 6,4 milliárszor nagyobb.

Az átlagos videojáték-rajongó 35 éves, túlsúlyos és depressziós, derült ki egy amerikai egyetem kutatásából. Azt is megállapították a tudósok, hogy a nők videojátékkal hessegetik el a kellemetlen gondolatokat.

Megváltoztathatja a fájlcserélő hálózatok megítélését egy új nyílt forráskódú bittorrent tracker, amely állítólag 150 százalékkal növeli a letöltési sebességet, miközben az internetszolgáltató leterheltségét 20-50 százalékkal csökkenti.

Megfordult az amerikai agyelszívás iránya. Az amerikai iskolákban végző bevándorlók közül egyre többen mennek haza az anyaországukba, hogy ott kamatoztassák a tudásukat.

Az ezer dolgozóval 250 millió ügyfelet kiszolgáló Facebook idén 50 százalékkal növeli a dolgozói számát, jelentette be Mark Zuckerberg vezérigazgató.