Béla
12 °C
27 °C

Vicces pólóval tért vissza a Pirate Bay

2009.08.26. 08:57
9 hozzászólás

Az elmúlt 24 óra legfontosabb hírei a technika és a tudomány világából:

Folytatódik a Pirate Bay szappanopera: a perben született ítélet értelmében hétfő éjjel az oldal netszolgáltatója leállította a népszerű torrentmegosztó elérhetőségét, de a szünet nem tartott sokáig. Az oldal újra él és virul, sőt a Pirate Bay szimpatizánsai vicces pólóval is támogathatják a szájtot.

A nap kínos ügye a Microsofté: a cég bocsánatot kért, miután kiderült, hogy egy céges fotón kicserélték egy fekete ember képét egy fehérére.

Azt már megírtuk, hogy vesztegel a Discovery, de Dél-Koreának is köszönhetünk egy űrhajózási hírt: az ország útnak indította első rakétáját. A projekt nem volt egészen sikeres, mert a rakétával utazó műhold nem állt rendesen pályára.

A steampunk rajongóinak szívét dobogtathatja meg egy új sebességi rekord: egy britek által épített, gőzzel hajtott autó több mint százéves rekordot döntött meg 225 km/h-s átlagsebességével.

Az állatvilág is produkált hírértékű sztorikat. Szegény repülő rókák például kihalófélben vannak, többek között azért, mert Malajziában szabadon lehet vadászni ezeket az állatokat. A jegesmedvék pedig elkezdtek összemenni a környezeti változások hatására. Új fajunk is van: a Kanári-szigeteknél vak rákocskát fedeztek fel.

A nap hoaxa pedig ez az ufógyerek, jó szórakozást hozzá.