Illés
16 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Véglegesítették az új wifiszabványt

2009.09.14. 09:18
18 hozzászólás

Ahogyan a korábbi híradások alapján várható volt, az Institute of Electrical and Electronics Engineers szervezet bejelentette, hogy közel hétéves huzavona után véglegessé nyilvánították a vezeték nélküli adatátvitelt leíró 802.11n szabványt. Az ez időszak alatt közel egy tucat verziót megérő szabvány specifikációját már tavaly óta használják a gyártók, de a véglegesítésre szeptemberig kellett várni.

A hivatalosan október közepén megjelenő szabvány kidolgozásában több mint húsz ország szakemberei, gyártói, szolgáltatói vettek részt, több mint négyszázan.

Az új követelmények a WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) titkosítás, illetve a QoS (Quality of Service) menedzsment esetén hoztak jelentős előrelépést. A bejelentés szerint a végleges specifikációk tartalmaznak némi opcionális kiegészítést, ami lehetővé tesz pár új szolgáltatást. Ezek között található a csomagegyesítés és Space-time Block Coding technológia is. Előbbi az adatforgalom hatékonyabb lebonyolításáért felel, utóbbi a teljesítményt javítja bizonyos körülmények között. Az eddig megjelent, specifikációnak megfelelő készülékek újratesztelés nélkül megfelelnek a 802.11n szabvány követelményeinek.