Bernát, Felícia
EUR 384,18 Ft
USD 363,42 Ft
7 °C
31 °C

Amerikai egyetemek módosíttatnák a Kindle-t

2009.11.11. 15:53
1 hozzászólás

Az Amazon elektornikuskönyv-olvasójának átalakítását szeretné elérni az Egyesült Államokban a Vakok Nemzeti Szövetsége, amely szerint két egyetem is tartózkodik a Kindle bevezetésétől, mert a látássérülteket segítő hangos olvasó funkció csak egy látó közreműködésével kapcsolható be.

Az eszköz felépítését kifogásoló Wisconsin-Madison és Syracuse Egyetem addig nem kívánja alkalmazni a Kindle-t, amíg annak menürendszerét a látássérültek számára át nem alakítják. Az egyetemek azzal érvelnek, hogy nem vezethetnek be olyan technológiát, amely bizonyítottan hátrányos a vak hallgatók számára.

A Kindle-lel egyébként csak annyi a probléma, hogy a hangos olvasót aktiváló menürendszer annyira bonyolult, hogy azt csak egy látó képes beállítani. Az NFB szerint Amerikában 1,3 millió vak ember él és rajtuk kívül számtalan fogyatékkal élőnek, például a diszlexiában szenvedőknek okoz nehézséget az olvasás. A szövetség az olvasót egyébként jó megoldásnak tartja a látássérültek életének megkönnyítésére, mindössze azt szeretnék elérni, hogy a gépi hang a letöltött tartalmak mellett a menürendszert is felolvassa.

A könyvpiacnak még mindig csak töredékét adják az elektronikus könyvek. Az Amazon további vevők reményében októberben mutatta be a Kindle nagyképernyős, 489 dolláros (88 ezer forintos) változatát, amelyet elsősorban a felsőoktatásban tanulóknak ajánlanak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás