Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Internetre kerülnek a pedofilok Dél-Koreában

2009.11.18. 12:48
12 hozzászólás

Az intézkedést azután hozta meg a szöüli kormányzat, hogy folyamatosan emelkedik a gyermekek elleni bűncselekmények száma.

"Az Egyesült Államok után Dél-Korea lesz a második ország a világon, ahol bevezetik ezt a rendszert" - közölte a dél-korai egészségügyi, jóléti és családügyi minisztérium szerdán. Az új gyermekvédelmi törvény értelmében a világhálón teszik közzé a pedifilok adatait. Nyilvánosságra hozzák az elítélt pedofilok nevét, korát, lakcímét, fotóját és adatokat arról, hogy mit követtek el. A hatóságok gondolnak azokra is, akik esetlen nem az internetről tájékozódnak, azaz levelet küldenek a pedofil környékén lakóknak is, hogy figyelmeztessék őket a veszélyre.

A szöuli vezetésre egyre nagyobb nyomás nehezedett a szigorítás érdekében, mert az utóbbi években mind több szexuális bűncselekményt követtek el gyerekek ellen. Csak tavaly az egy évvel korábbi 5159-ről 6339-re nőtt az ismertté vált esetek száma. A támadók 70 százaléka ráadásul visszaeső: a szabadon engedésük utáni három évben újból kiskorúakat molesztáltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!