Ödön
1 °C
11 °C

Kipróbálható az Opera Mobile 10

2009.11.19. 06:42
4 hozzászólás

Két héttel azután, hogy Symbian/S60 rendszert futtató készülékekre elkészítette, az Opera Software most Windows Mobile telefonokra is kiadta a kifejezetten okostelefonokra írt Opera Mobile 10 böngésző bétáját. A Microsoft-platformra készült kiadás felülete és funkciói az asztali számítógépeken futó Opera 10-ből, illetve az Opera Mini 5 bétájából már ismerősek lehetnek, nem véletlenül: a norvég fejlesztő tudatosan törekszik az egységesítésre.

„Egységesítjük a termékeinket, hogy a felhasználók számára azonos legyen az élmény minden eszközön és minden Opera böngészővel” – idézi ezzel kapcsolatban a Windows Mobile-ra készített béta kiadásáról szóló sajtóközlemény Jon von Tetzchner vezérigazgatót.

Ebben a verzióban is az Opera Mini 5 előzetesébe beépített szolgáltatások köszönnek vissza: többek között az áttervezett grafikus felület, az asztali verzióban már bevált tabos böngészés és a gyorshívó (speed dial), a jelszavakat megjegyző password manager és az Opera Turbo, amely a grafikai elemek szerveroldali tömörítésével gyorsítja a böngészés sebességét.

Az Opera Mobile 10 bétája Windows Mobile alapú készülékekre letölthető a norvég fejlesztő weboldaláról számítógépre vagy közvetlenül a mobilra is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?