Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyolország is garantálja a szélessávot

2009.11.20. 08:53
12 hozzászólás

Finnország után Spanyolországban is állampolgári jog lesz a széles sávú internethez való hozzáférés: 2011-től mindenki jogosult lesz a legalább másodpercenként egy megabites, szabályozott árú netkapcsolatra – jelentette be kedden a spanyol ipari miniszter.

Miguel Sebastian elmondta az újságíróknak, hogy az egyetemes szolgáltatási kötelezettség alapján a szolgáltatóknak ezt a minimális sebességű kapcsolatot elfogadható áron kell kínálniuk.

Kérdésre a miniszter elmondta, hogy a szerzői jogok tekintetében szigorúbbak lesznek a kalózokkal szemben, de továbbra is fenn kívánják tartani a spanyol modellt, amely jelentősen enyhébb módon szankcionálja az illegális tartalamak letöltését, mint a világ többi részén szokás, ugyanis addig senkit nem büntetnek, amíg nem haszonszerzés céljából tölt le vagy oszt meg tartalmakat. E gyakorlatot sok ország, főként az Egyesült Államok kormánya nehezményezi.

A bejelentést nem fogadta egyöntetű lelkesedés, a kritikusok az 1 megabitet kevésnek tartják, a gyéren lakott területeket pedig nagy valószínűséggel egyébként is vezeték nélküli kapcsolattal látják majd el a 900 MHz-es tartomány felszabadítása után.