Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Spanyolország is garantálja a szélessávot

2009.11.20. 08:53
12 hozzászólás

Finnország után Spanyolországban is állampolgári jog lesz a széles sávú internethez való hozzáférés: 2011-től mindenki jogosult lesz a legalább másodpercenként egy megabites, szabályozott árú netkapcsolatra – jelentette be kedden a spanyol ipari miniszter.

Miguel Sebastian elmondta az újságíróknak, hogy az egyetemes szolgáltatási kötelezettség alapján a szolgáltatóknak ezt a minimális sebességű kapcsolatot elfogadható áron kell kínálniuk.

Kérdésre a miniszter elmondta, hogy a szerzői jogok tekintetében szigorúbbak lesznek a kalózokkal szemben, de továbbra is fenn kívánják tartani a spanyol modellt, amely jelentősen enyhébb módon szankcionálja az illegális tartalamak letöltését, mint a világ többi részén szokás, ugyanis addig senkit nem büntetnek, amíg nem haszonszerzés céljából tölt le vagy oszt meg tartalmakat. E gyakorlatot sok ország, főként az Egyesült Államok kormánya nehezményezi.

A bejelentést nem fogadta egyöntetű lelkesedés, a kritikusok az 1 megabitet kevésnek tartják, a gyéren lakott területeket pedig nagy valószínűséggel egyébként is vezeték nélküli kapcsolattal látják majd el a 900 MHz-es tartomány felszabadítása után.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!