Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Szinkronizálható könyvjelzők a Chrome-ban

2010.01.26. 14:07
12 hozzászólás

Újabb frissítések érkeztek a Chrome böngésző stabil verziójához: most már támogatja a nemrég bejelentett kiterjesztéseket, illetve több gép között szinkronizálhatók a könyvjelzők – legalábbis a windowsos változatban. Az új kiadásban (4.0.249.78) van 13 biztonsági javítás is, melyek közül a Google hat különösen fontos.

A felhasználói élményt illetően az a legfontosabb újdonság, hogy az eddig csak a béta-verzióban elérhető kiegészítők, illetve a könyvjelzők szinkronizálása most már a stabil változatban is használhatóak. A kiegészítőkkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy bár csak tavaly december óta szerepelnek a kínálatban, számuk egy hónap alatt megötszöröződött, a kezdeti 300 helyett ma már több mint 1500 add-on tölthető le.

Az új funkciók egyelőre csak Windowson érhetőek el a végleges változatban, a Linux-felhasználóknak ehhez a bétát kell futtatniuk, míg a Macet használók csak akkor tapasztalhatják meg őket, ha a „developer”, a fejlesztői változatot használják.

A fejlesztők szerint az amúgy is a sebességéről híres Chrome még gyorsabb lett: az utolsó stabil verzióhoz képest 42 százalékkal, az elsőhöz képest pedig 400 százalékkal fürgébb a böngésző.