Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Kész az Office 2010 RC

2010.02.03. 12:10
8 hozzászólás

A Microsoft a termékei korai tesztelésére lehetőséget biztosító Technology Adoption Programban részt vevő vállalati partnereinek átadta az Office 2010 irodai csomag közel kész, kiadásra jelölt (RC) változatát. A szoftvercég az újabb tesztverzióról elmondta: a fejlesztési ütemtervbe illeszkedő kiadásról van szó, melyet később sem terveznek szélesebb körben hozzáférhetővé tenni, azaz az RC nem lesz nyilvános.

Az új irodai csomag korai előzetese már tavaly májusban kiszivárgott, de hivatalosan csak júliusban jelent meg. A publikus bétát novemberben adták ki, ezt azóta több mint kétmillióan töltötték le. A Microsoft változatlanul úgy számol, hogy a termék végleges változata 2010 júniusában kerül piacra.

Az Office 2010 hét, 32 és 64 bites kiadásban lesz elérhető asztali szoftverként, de ezek közül a boltokban a vásárlók csak hárommal találkoznak majd, a Home and Student, a Home and Business és a Professional változattal. Két kiadás (a Standard és a Professional Plus) kizárólag mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára lesz elérhető, a Professional Academic változathoz csak diákok és az oktatásban dolgozók juthatnak hozzá, a Works termékvonal helyébe lépő, fapados Starter pedig csak újonnan vásárolt számítógépeken előre telepítve kerül forgalomba.