Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Börtönbe megy a leghíresebb kamerás filmkalóz

2010.03.19. 14:08
19 hozzászólás

Börtönbüntetésre ítélte a kanadai bíróság a 27 éves montreali Geremi Adamet, aki 2004 és 2006 között a a filmkalózok szlengjében telesyncnek nevezett kategória királya volt. Ez az olyan filmeket jelenti, amit a moziba becsempészett kamerával vesznek fel a vászonról, majd bedigitalizálják. Az ilyen felvételek általában pocsék minőségűek, de a maVen néven ténykedő kalóz filmjei a kategóriában kiemelkedően jók voltak, ráadásul rendszeresen rögtöm a premier után sikerült a legnagyobb filmeket felvennie és a netre feltennie.

Olyan slágerfilmek kalózverziói jelentek meg a neve alatt a fájlcserélő hálózatokon, mint a Shrek 3, a Mission Impossible 3, az X-Men: the Last Stand, a Harry Potter és a Tűz serlege. Az FBI végül 2006-ban kapta el, majd elengedték, és nem sokkal később ismét rajtakepták egy moziban kamerával. 14 hónapba telt, míg elítélték, végül csak két film rögzítését és terjesztését sikerült rábizonyítani.

Az ügyész négy hónapos börtönbüntetést kért rá, a védelem azt próbálta elérni, hogy ezt közmunkával kiválthassa (a depresszióra való hajlammal, és a nehéz gyermekkorral érveltek az ügyvédek), végül két és fél hónap lett a büntetés.