Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Jól alakul 2010 az Albacompnak

2010.04.23. 09:25
1 hozzászólás
A székesfehérvári informatikai vállalat első negyedéve a várakozásoknak megfelelően alakult.

Az idén 25 éves Albacomp sajtótájékoztatón ismertette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az árbevétel eddig a éves célkitűzésnek megfelelően alakult: a cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki, ami időarányosan megfelel a 2010-re tervezett 15 milliárd forintos árbevételnek.

„A tavalyi év az egész informatikai piac számára különösen nehéz volt. Ennek egyik oka – a gazdasági válság mellett – a kormányzati szektor befagyasztott informatikai beszerzései. Emiatt az Albacomp tavaly mintegy 30 százalékos bevételkiesést szenvedett el.” – nyilatkozta Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója.

Az Albacomp cégcsoport szervezeti átalakításokkal és költségracionalizálással alkalmazkodik a megváltozott piaci helyzethez – jelentették be. A cégcsoporton belül a részvénytársaság foglalkozik a gyártással, fejlesztéssel és infrastruktúra-szállítással, míg a kereskedelmi folyamatok optimalizálása érdekében létrehozott Albacomp RI Kft. a közbeszerzésekért felelős.

„A közbeszerzések területén tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az idén várható nagyobb terhelésre is. A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így minden ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető interaktív tábla és Classmate PC-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk” – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Balázs Zoltán, az Albacomp RI ügyvezető igazgatója.