János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lassan elkészül az új Bluetooth

2010.04.23. 08:15
3 hozzászólás
Az új szabvány az energiatakarékosabb felhasználásra fókuszál.

A Bluetooth szabvány 3.0-s változata még az elmúlt év tavaszán készült el, ám hamarosan köszönthetjük a 4.0-s verziót, mely főleg az energiatakarékos működés szempontjából szeretne javítani. A Bluetooth SIG (Special Interest Group) elmondása alapján a végleges specifikációk a második negyedév végére készülhetnek el.

A Bluetooth 4.0 – az elődhöz hasonlóan – 24 Mbit/s-os adatátvitelre képes, ám a jövőbeli trendeknek megfelelően a miniatürizálás egyre fontosabb paraméter lesz, így a fogyasztás visszaszorítása a méretre is pozitív hatást gyakorol. Ennek megfelelően a Bluetooth kommunikáció megjelenhet a karórákban, vagy a lépésszámláló illetve vércukormérő berendezésekben. Az új specifikációk lehetővé teszik az 128 bites AES kódolást, továbbá a hatótávot száz méter fölé emelik, a késleltetés pedig 3 ms körüli lehet. Mindez a biztonságosabb és gyorsabb kommunikációt segíti.

A Bluetooth 4.0-s specifikációknak megfelelő eszközök az év legvégén, vagy a jövő év elején kerülhetnek forgalomba.