Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

A Wii uralja a játékkonzolok világát

2010.05.10. 09:15
2 hozzászólás

A Nintendo most nyilvánosságra hozott pénzügyi jelentése szerint a Wii eladásai világszerte elérték a 70 millió példányt, amivel a cég továbbra is nyomasztóan uralja a játékkonzolok piacát. Két nagy riválisa, a Microsoft Xbox360-ja, és a Sony Playstation 3 összesen éppen csak felül tudja múlni ezt az adatot (39 és 34 millió), annak ellenére, hogy technikailag mindkét gép jóval fejlettebb a Wii-nél.

Az elmúlt egy évben 20,5 millió Wii-t adtak el a világon, de a három nagy piac közül csak Japánban emelkedtek az eladások, Amerikában és Európában lanyhult a Wii-láz, csökkent a hardverek és a játékok forgalma is. A számok még így is tiszteletet parancsolóak: 191,8 millió Wii-játékot adtak el egy év alatt, és az egymilliós eladással büszkélkedő Wii-bestsellerek listáján már 79 cím díszeleg.

A Wii ezzel a konzoltörténelem harmadik legnépszerűbb gépe lett, és reális esélye van hamarosan megelőzni a Playstation 102 milliós eladású első kiadását. A Playstation 2 azonban még stabilan őrzi az első helyét 142 millió eladott géppel.