Gizella
9 °C
15 °C

Tovább gyorsult az Opera

2010.07.01. 10:44
4 hozzászólás

Az Opera kiadta böngészője új, 10.60-os verziójának végleges változatát. A norvég cég szerint a világ leggyorsabb browsere még gyorsabb lett: egyes JavaScript-tesztekben több mint 50 százalékkal javult a teljesítménye. Az új kiadás további újdonságai címszavakban: a WebM nyílt videoformátum, a HTML5 video, a felhasználó gépét közelítőleg lokalizáló geolocation, valamint több HTML5-funkció – többek között az alkalmazás-gyorsítótár (Appcache) és a web workers API – támogatása.

Az új verzióban jelenik meg a partneroldalakkal együttműködésben a gyorshívó lapon, a keresődobozban és a címsorban megvalósított keresési tippek funkció: ez egyelőre a Wikipediával és a Binggel működik. Ezen túlmenően apróbb esztétikai finomításokat hajtottak végre a fejlesztők a tabok előnézeti képén, a gyorshívón és a menügombon. A cég sajtóközleménye szerint szintén újdonság, hogy az új verzióban a webes csalások elleni védelmet az AVG technológiája biztosítja.

Az Opera 10.60 az összes támogatott platformra (köztük Linuxra és FreeBSD-re is) letölthető a fejlesztő cég weboldaláról.