Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Eladó a sex.com

2010.07.02. 08:02
2 hozzászólás

Eladó a szakértők szerint legismertebb internetes azonosító, a sex.com. A domének internetes vásárterét működtető Sedo szerint ritkán fordul elő, hogy hasonló jelentőségű honlap azonosítója kerül eladásra. "A sex.com új tulajdonosa vásárlásával egyben a piaci elsőséget is biztosítja magának" - teszi hozzá közleményében Liesbeth Mack-de-Boer, a Sedo vezetője.

Az 1994-ben beregisztált domén legutóbb 2006-ban cserélt gazdát, akkor csaknem 14 millió dollárt (3,19 milliárd forintot) fizetett érte az Escom LLC. Az egyik legnagyobb értékű internetes azonosító eredetileg árverés keretében került volna újabb tulajdonosához, de jelenlegi birtokosának, az amerikai Escom LLC-nek hitelezői nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el.

Korábban is előfordult már, hogy néhány weboldalért hatalmas összegeket fizettek új tulajdonosaik: a vodka.com-ot például 3 millió dollárért (690 millió forint, a kredti.de-t 892 500 euróért (255 millió forint), míg a poker.org-ot egymillió dollárért (229 millió forint) vásárolták meg.