Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Megérkeztek a 2011-es Nortonok

2010.09.09. 11:39
4 hozzászólás

A Symantec ma az Egyesült Államokban piacra dobta a Norton AntiVirus vírusirtó és a Norton Internet Security (NIS) internetbiztonsági csomag 2011-es kiadásait. A vállalat közleménye szerint az új verziók fejlesztésekor változatlanul fontos szempont a teljesítmény javítása, a telepítéshez és a rendszer átvizsgálásához szükséges idő csökkentése, illetve a memóriahasználat visszafogása, de azért szokás szerint egy-két újdonsággal is szolgálnak majd a termékek.

Ilyen például az áttervezett felhasználói felület és a Download Insight 2.0, amely gyakorlatilag minden letöltésre kiterjeszti a vírusellenőrzést, függetlenül attól, hogy azt a böngészőből, emailből vagy chatkliensből indították. A Norton 2011 a letöltések esetében is alkalmazza azt a közösségi minősítési rendszert, amely a cég szoftvereit használók számítógépeiről gyűjtött adatok alapján minősíti a fájlokat.

A vállalat közleménye szerint az teljesítményoptimalizálás olyan sikeres volt, hogy a NIS 2011 a világ leggyorsabb és legkönnyebb biztonsági szoftvere. Ezt mérési adatokkal is alátámasztják: a vírusellenőrzéssel a pakk a konkurencia átlagánál 61 százalékkal gyorsabban végez, és mindössze 41 másodperc alatt telepíthető, ami ugyancsak rekord.

A Symantec egyben néhány új alkalmazást is elérhetővé tett Az ingyenes Norton Safe Web Liteböngészőtoolbar (mely az Internet Explorerrel és a Firefoxszal kompatibilis) a keresési találatokként megjelenő linkek biztonságát ellenőrzi, a Norton Safe Web for Facebook pedig a közösségi szájt üzenőfalán megjelenő hivatkozásokat vizsgálja át, és figyelmeztet, ha valamelyik veszélyes oldalra mutat. A szintén ingyenes Norton Power Eraser a nehezen eltávolítható kártevők törlésére használható, míg a kizárólag Norton-ügyfelek számára biztosított Norton Bootable Recovery Tool segítsévégel rendszer-visszaállításra használható bootlemez készíthető.

A Norton AntiVirus 2011 és a NIS 2011 megvásárolható az Egyesült Államokban, illetve a norton.com weboldalon. Azt, hogy a lokalizált változatokat mikor dobja piacra, a cég egyelőre nem közölte.  • Vennék
  • Hírek