Halálra vertek egy netfüggő fiút Kínában

2010.09.30. 12:05
76 hozzászólás

Halálra vertek egy kínai nevelőtáborban egy 16 éves fiút, aki két nappal azután halt meg, hogy anyja a nevelőkre bízta gyerekét, közölte a kínai állami média. Tavaly hatalmas felháborodást okozott Kínában, amikor egy hónapon belül két gyereket is agyonvertek a nevelők internetfüggőséget kezelő nevelőtáborokban.

Az ország középső részén lévő Henan tartomány egyik iskolájában azért verték meg a fiút, mert nem akart futni. Csen Sit egy műanyag csővel, bilincsekkel és egy fahusánggal ütötték, írta a Beijing Times című lap.

A fiút azért íratta be az anyja a katonai módszereket alkalmazó nevelőtáborba, mert elmondása szerint a gyerek "tartott a nehézségektől, akaratgyenge volt és nem volt elég önbizalma".

Az iskola tanácsára az anya azzal a hazugsággal vitte a nevelőtáborba fiát, hogy informatikát fog ott tanulni. A nevelőtábor egyik igazgatója elmondta: a diákok kilencven százaléka úgy érkezett hozzájuk, hogy szüleik hazudtak nekik a táborról, a többi tíz százalékot pedig szüleik vagy tanáraik rabolták el, és vitték az intézménybe.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla