Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Adatbázishiba miatt áll a Tumblr

2010.12.06. 10:47 Módosítva: 2010.12.06. 12:22
202 hozzászólás

Fél napja áll a népszerű nemzetközi mikroblogplatform, amelyet világszerte naponta 4,6 millióan látogatnak. A Tumblr közölte, hogy az adatbázis hibája miatt áll a szolgáltatás, és keresik a megoldást.

Az elkeseredett mikroblogolók fórumokon panaszkodnak. Egyikük napokig szerkesztette a blogbejegyzését, amit most nem tud publikálni. A When Tumblr Is Down portálon különböző javaslatok jelentek meg arról, hogy mit tegyenek a Tumblr felhasználói. Például azt javasolják, hogy kapcsolják be a tévét, olvassák a Wikipediát, vagy írják meg a házi feladatukat. A legtöbb internetező most szembesül azzal, hogy eddig nem is hallott a Tumblr-ről.

tumbli.png

Klánok háborúja?

Egyesek arra gyanakodnak, hogy a 4chan áll a leállás mögött, hiszen a mémgyár júzerei november elején hadat üzentek a Tumblr-nek. Azt kifogásolják a 4chan tagjai, hogy a tumblerezők rendszeresen lenyúlják az ötleteiket, és nem közlik a bejegyzéseik forrását.

Egyelőre nem tudni, hogy történt-e bármilyen komoly adatvesztés, és hogy a szolgáltatás mikor lesz újra elérhető. A Tumblr azért népszerű blogplatform, mert a felhasználók viszonylag gyorsan tudnak vele szöveget, képet, videót és hangot megosztani.