16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Újabb versenyen keresik a befektetőket a startupok

2011.03.30. 16:53

A tavaly első alkalommal megrendezett Elevator Pitch Competition (EPC) befektetői rendezvénysorozaton prezentált 25 startup vállalkozás közül öt csapat egymilliárd forintot meghaladó összegben vont be tőkét. Az nagy sikerű esemény elődöntőinek idén is a Budapesti Értéktőzsde ad otthont április 14. és május 5. között. a résztvevő projekteknek mindössze két perc áll rendelkezésükre, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét.

A sorozat célja a nagy növekedési képességű vállalkozások és magánbefektetők kapcsolódásának hatékonyabbá és közvetlenebbé tétele. A működőképes üzleti stratégiával rendelkező projektek számára nincs iparági megkötés, cég megléte nem kötelező. Az egyetlen feltétel, hogy első vagy második tőkebevonásukat tervezzék.

A tavaly legígéretesebbnek ítélt Pocket Guide csapatát a döntőt követő második napon kereste meg az a kockázati tőkebefektető társaság, akivel végül 1,5 millió euró összegű befektetést írtak alá. A Szervezőkkel (Young Ventures Kft.) közösen jelenleg üzleti körútjuk utolsó hetét töltik a Szilícium Völgyben, melynek eredményeiről rövid előadás keretében a rendezvényen is beszámolnak.  • Hírek
  • Hírek