Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrök ütöttek rajta a Google dél-koreai főhadiszállásán

2011.05.04. 11:16
0 hozzászólás

Házkutatást tartott a dél-koreai rendőrség a Google szöuli főhadiszállásán. A cég abba a gyanúba keveredett, hogy az AdMob mobilos hirdetéskiszolgáló rendszere jogtalanul gyűjt adatokat a felhasználókról. Dél-Koreában minden ilyen nagyságrendű adatgyűjtést és adatbázis-építést engedélyeztetni kell a helyi hatóságokkal.

A Google annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy együttműködik a helyi hatóságokkal, és hamarosan tisztázza magát a vádak alól. A cég ellen egyébként a Google Maps Street View szolgáltatásával kapcsolatban már folyik egy hasonló adatbiztonsági eljárás az országban. Dél-Koreában egyébként a Google nem jelentős piaci tényező, a keresők és az ehhez kapcsolódó online hirdetések piacán szinte elhanyagolható a jelenléte, a mobilos piacon azonban az Android sikere 20 százalékra tornászta fel a piaci részesedését.