Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Profitfigyelmeztetés a Philipstől

2011.06.22. 10:38
0 hozzászólás

Profitfigyelmeztetést adott ki szerdán a Philips: a társaság közlése szerint a második negyedévben két fontos területen, a fényforrás és a fogyasztói elektronikai üzletágban lényegesen kisebb lesz a profit a vártnál.

A világ legnagyobb világítástechnikai, és Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai csoportja hamarosan költségcsökkentési programot fog bejelenteni. A Magyarországon is érdekelt holland óriásvállalat arra számít, hogy az április-június közötti időszakban az alsó szinthez közelítő egyszámjegyű csökkenés várható a fogyasztói elektronikai üzletágban. A fényforrás gyártásban ugyancsak az alacsony szinthez közelítő egyszámjegyű növekedés várható.

Az adózás előtti eredmény várhatóan 50 millió euró lesz a második negyedévben az elektronikai üzletágban, és 85 millió a fényforrás gyártásban, ami mindkét esetben lényegesen kevesebb az első negyedévinél és a tavalyinál. A csoport honlapja szerint tavaly 25 milliárd eurót tett ki a bevétel az egy évvel korábbi 23 milliárdot követően. Az adózott eredmény 1,452 milliárd euróra emelkedett a 2009. évi 424 millióról.  • Vennék
  • Hírek