Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Sokat zabálnak az Nvidia új mobilcsipjei

2011.06.29. 10:15
1 hozzászólás

Az Nvidia új mobil GeForce-ai hivatalosan is elstartoltak. A GeForce GTX 570M és 580M jelzésű termékek közül az előbbi lesz a lassabb, de kevesebbet is fogyaszt, hiszen terhelés mellett 75-80 wattos energiaigénnyel is beéri. A GeForce GTX 580M ugyan a piac leggyorsabb mobil GPU-ja lesz, ennek fogyasztása azonban kihasználja a szabvány adta 100 wattos keretet: több mint kétszer annyit fűt el, mint egy átlagos laptop minden alkatrésze együtt.

Mindkét újdonság támogatja az SLI technológiát, vagyis a gyártók két MXM modult is összeköthetnek az adott notebookon belül. Az Nvidia kiemelte, hogy a GeForce GTX 580M SLI konfigurációjával 30 képkocka/másodperces sebesség felett játszható a Crysis 2, a hét elején megjelent DirectX 11-es DLC-kkel, továbbá a felbontást is nyugodtan Full HD-re lehet állítani. Természetesen mobil GeForce-oknál megszokott technológiák is támogatva vannak, azaz elérhető az Optimus is.

A GeForce GTX 570M-et és 580M-et már rendelhetik a partnerek. A hírek szerint a vastag pénztárcával megáldott játékosoknak szánt notebookok esetében a legnagyobb gyártók felkínálják az új GeForce-ok beépítésének lehetőségét, akár SLI kiépítésben is. A két GPU-ra való igény azonban nem lesz olcsó, ugyanis a notebookok ára ilyenkor bizonyosan 3500 dollár fölé kúszik.