Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Már megy a Skype videója Androidon

2011.07.01. 10:18
7 hozzászólás
A Skype 2011. június 30-án jelentette be a Skype for Android nevű alkalmazásának továbbfejlesztett változatát, amivel a cég videóhívási szolgáltatása ezen az operációs rendszeren is elérhető.

Az új verzió segítségével a felhasználók ingyen fogadhatnak és kezdeményezhetnek  Skype-on hívásokat az Android telefonjaik és más, iPhone-on, Mac-en, Windows PC-n vagy akár TV-n kezelt Skype kapcsolataik között. A videóhívásra alkalmas Skype for Android wifi és 3G hálózatokon működik és ingyen letölthető az Android Marketen vagy a Skype.com/m oldalon, bármilyen telefon használatával.

"Határozott szándékunk a Skype videóhívási szolgáltatását annyi felületen elérhetővé tenni, amennyin csak lehetséges, éppen ezért örömünkre szolgál a frissített Skype for Android megjelenése" - mondta Neil Stevens, a Skype alelnöke és a termék és marketingigazgatója.

"Jelenleg több, mint 30 millió felhasználó használja egy adott pillanatban a Skype-ot és több, mint félmillióan kezdeményeznek egy időben videóhívást" - tette hozzá Stevens.

A termék bevezetésének első fázisában a következő telefonok támogatják a videóhívást: HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro és Google Nexus S.