Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Avatarhoz fogható grafikát ígér az Xbox720

2011.07.18. 15:15
23 hozzászólás

A következő generációs Xbox játékkonzol olyan részletes grafikát fog megjeleníteni, amihez mérhetőt eddig csak az Avatar című filmben láthattunk - mondta egy interjúban az AMD processzorgyártó cég egyik vezetője. Az AMD-hez tartozik a kanadai ATI grafikus csipgyártó, ami az Xbox360 grafikus rendszerét fejlesztette. Neal Robinson direktben nem mondta ki, hogy a cég készítené a következő Xbox grafikus rendszerét is, de a teljesítményre tett utalás nyilvánvalóvá teszi, hogy a kijelentéssel egyben a saját cége munkáját fényezi.

A konzolban rejlő számítási kapacitás érzékeltetésére Robinson azt a példát hozta fel, hogy egy Grand Theft Auto jellegű játékban a gép a lemodellezett város minden egyes lakójának külön-külön mesterséges intelligenciát tud adni, így azok mind egyedi reakciót mutatnak majd a játékos akcióira.

A Microsoft új konzolját egyelőre még nem jelentették be hivatalosan, az Xbox720 név is csupán spekuláció, abból ered, hogy kettővel megszorozzák a mostani névben szereplő számot. A mostani generáció 2005-ben jelent meg, ami azt jelenti, hogy elvileg a játékkonzoloknál megszokott életciklusa végefelé jár, de a Microsoft a mozgásérzékelős Kinect rendszerrel felújított konzolt szeretné még sokáig a piacon tartani.