Móric
9 °C
15 °C

Az Avatarhoz fogható grafikát ígér az Xbox720

2011.07.18. 15:15
23 hozzászólás

A következő generációs Xbox játékkonzol olyan részletes grafikát fog megjeleníteni, amihez mérhetőt eddig csak az Avatar című filmben láthattunk - mondta egy interjúban az AMD processzorgyártó cég egyik vezetője. Az AMD-hez tartozik a kanadai ATI grafikus csipgyártó, ami az Xbox360 grafikus rendszerét fejlesztette. Neal Robinson direktben nem mondta ki, hogy a cég készítené a következő Xbox grafikus rendszerét is, de a teljesítményre tett utalás nyilvánvalóvá teszi, hogy a kijelentéssel egyben a saját cége munkáját fényezi.

A konzolban rejlő számítási kapacitás érzékeltetésére Robinson azt a példát hozta fel, hogy egy Grand Theft Auto jellegű játékban a gép a lemodellezett város minden egyes lakójának külön-külön mesterséges intelligenciát tud adni, így azok mind egyedi reakciót mutatnak majd a játékos akcióira.

A Microsoft új konzolját egyelőre még nem jelentették be hivatalosan, az Xbox720 név is csupán spekuláció, abból ered, hogy kettővel megszorozzák a mostani névben szereplő számot. A mostani generáció 2005-ben jelent meg, ami azt jelenti, hogy elvileg a játékkonzoloknál megszokott életciklusa végefelé jár, de a Microsoft a mozgásérzékelős Kinect rendszerrel felújított konzolt szeretné még sokáig a piacon tartani.