500 dollárt ad a Facebook minden biztonsági résért

2011.08.01. 11:08

Hajtóvadászatot hirdetett a Facebook a közösségi oldal kódjában rejtőző programhibák, biztonsági rések kiirtására. Az akcióban 500 dolláros (93 ezer forint) jutalmat ajánlanak mindenkinek, aki ilyesmit talál, és azt jól dokumentálna elküldi a Facebooknak, ahelyett, hogy közzétenné az interneten. Az akció csak a Facebook saját kódjára vonatkozik, külső fejlesztésekre (például a Farmville, vagy más facebookos alkalmazások) nem.

Biztonságtechnikai szakértők szerint a pénzjutalom összege itt jelképesnek tekinthető, hasonló akciókban a Google és a Mozilla is több ezer dolláros jutalmakat fizet, a Microsoft pedig felajánlott már negyedmilliós vérdíjat is - igaz, az nem programhibák, hanem botneteket üzemeltető online bűnözők kézrekerítéséért járt.

A pénzdíjnál sokkal fontosabb lehet az akció potenciális célközönségében a hírnév, amit a világ egyik legnépszerűbb oldalán elsőként megtalált hibával lehet kivívni a biztonságtechnikai iparban. A Facebook egyébként mostanában igyekszik nyitni a hekkertársadalom felé, ennek egyik szimbolikus lépése volt, amikor munkát ajánlottak George "Geohot" Hotznak, aki a Playstation3 feltörésével vált híressé.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM