Mobilon is hirdet a Google

2006.09.07. 15:02
Magyarország szerencsére elég kis piac, így a Google mobilos keresőjében egyelőre nem kell rövid hirdetéseket kerülgetnünk. Az amerikaiak, a britek, a németek és a japánok azonban nem jártak ilyen jól, náluk már jelentkezhetnek a cégek, ha 12-18 karakteres hirdetésekkel szeretnék elérni a mobilozókat.

Pont ilyen hirdetések voltak az internet hőskorában a heti hírlevelekben, azzal a különbséggel, hogy a Google nemcsak egy sima URL-t tud a szöveg végén elhelyezni, hanem híváslinket is - erre bökve azonnal felhívható a feltüntetett telefonszám. Zöld számot megadva valószínűleg elég könnyen rávehetők az emberek a telefonálásra, és a lehetőségnek van még egy előnye: mérhető a hirdetések hatékonysága.

(A Pannon wapon hasonlóképpen hívhatjuk fel az éttermeket az Útkereső találati oldaláról. Azt azonban nem tudom, hogy náluk ez csupán kényelmi fícsör, vagy a cégek fizetnek is érte.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?