Itt a bullshit.mobi

2006.09.27. 20:01

Ujjé, mától lehet .mobi doménvégződéssel címeket regisztrálni, két évre 25 zöldhasúért. Azért én nem sietnék a doménhivatalba.

Az égvilágon semmi értelme nincs a .mobi-nak, azt leszámítva, hogy a regisztrátorok így több pénzt tudnak kisajtolni a vállalatokból, és nő a káosz: senki sem jegyzi majd meg a pontos címeket.

Most akkor cnn.com/wap, wap.cnn.com, cnn.mobi, vagy inkább wap.cnn.com.mobi/wap/index.wml? Na ne szórakozzunk már!

Akik neteznek mobilról, azok továbbra is automatikusan a .com, .net .org stb. végződésekkel próbálkoznak majd, hiszen ehhez szoktak hozzá, akik meg először neteznek mobilon, azok megpróbálják betölteni a pécén megismert szájtokat az eredeti nevükkel, hátha működnek.

És itt jön a nagy csoda: működnek. A csak pécére optimalizált szájtokat kisebb kompromisszumokkal zökkenőmentesen átkonvertálják a mobilos webböngészők (Opera, Nokia Browser), a mobilos és pécés változattal is rendelkező szájtokon meg simán megoldható, hogy a megfelelő változat töltődjön be. (Meg lehet próbálni pl. a Soonr-t.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?