Gyúrjunk rá a videofeltöltésre!

2006.10.13. 12:02
A Telephia jelentése szerint majdnem nyolcmillió amerikai vesz fel videókat a mobiljával. Európában azonban (legalábbis a Telephia által vizsgált 6 országban) a mobil-előfizetők 9-15 százaléka vesz fel videókat. (Az amerikai penetráció csak 3 százalék.)

Ebből szerintem arra lehet következtetni, hogy első körben a videofeltöltést és -megosztást kellene népszerűsíteni (mondjuk olyan népszerű webkettes szájtok sikerét kihasználva, mint a YouTube meg a MySpace), és utána biztosan beindulna a videoletöltés is.

Hiszen ha felhasználók ezrei töltenek fel az internetre tartalmakat, akkor azokra előbb-utóbb több tízezren lesznek kíváncsiak. Egy családi videó nyilván csak tucatnyi érdeklődöt vonz, egy vicces/erotikus/megdöbbentő home videó viszont tízezreket. Ilyen tartalmaknál még a szerzői jogok sem problémásak.

Update:
Ide tartozik, hogy az adatkártyáiról ismer Option a napokban sikeresen véghezvitte az iparág első élő HSUPA-tesztjét (High Speed Uplink Packet Access). A próba során 1,3 megabites feltöltési és 2,7 megabites letöltési csúcsot ért el. Sajnos azonban a HSUPA csak 2007 elején lesz elérhető.