Még több a mobilos játékokról

2006.10.24. 17:51
Hatalmas cikket közölt az AllAboutSymbian a mobilos Nokiás játékok jövőjéről, az N-Gage utódjáról. Korábban is elhangzott már, hogy nem lesz új N-Gage készülék, a következő generációs játékplatform (Next Gen) ugyanis egy rakás Nokia S60 3rd Edition okostelefonból áll majd, mindegyiken futnak majd a játékok. Ezek a mobilok 3-4-szer gyorsabbak leszek, mint az N-Gage, több ram lesz bennük, meg valószínűleg 3D gyorsítócsip és tévékimenet is. Az N-Gage szoftver segítségével lehet majd játékot venni közvetlenül az internetről (3G vagy wifi kapcsolaton), vagy pécéről.

Az AAS cikke szerint a Nokia igyekszik megkerülni a mobilszolgáltatókat, és nemcsak a mobilszámlára lehet majd terhelni a játék árát, hanem bankkártyával, sőt, akár készpénzzel is lehet majd vásárolni. (Állítólag utalványokat lehet majd venni a játékboltokban, amiket játékra lehet majd váltani az N-Gage weboldalán.)

A cikknél is érdekesebb felvetések vannak az olvasói megjegyzések között, például hogy a Nokia totálisan elszúrta az egyik első Next Gen mobilját, az N93-at. A készülék ugyanis egyszerre csak egy gomb lenyomását észleli, azaz nem lehet egyszerre ütni/szúrni/lőni meg kúszni/futni/hiperűrugrani. Elég ciki úgy kiadni egy csúcsgépet, hogy a billentyűzet hibája miatt használhtatlan játékra. Ha valaki kiadna egy ilyen pécét vagy laptopot, azonnal világbotrány lenne.