Toplista az amerikai mobilos startupokról

2006.11.22. 15:04
A múlt héten megrendezett Under the Radar | Mobility! konferencián elég sok kezdő mobilos cég mutatkozott be, és kiválasztották közülük a legjobbakat. Sajnos elég sok hasznavehetetlen az Atlanti-óceán innenső oldalán, néhány meg elég speciális telefont igényel (pl. WinMobile 5.0), szóval nem könnyű mindet kipróbálni.

Két győztes tesztelésére volt időm/készülékem/kitartásom. A ScanR-nek egy kliens segítségével el lehet küldeni mobillal lefotózott névjegyeket, ők feldolgozzák és az előre megadott emailcímre küldenek egy .vcf formátumú névjegyfájlt. Persze csak akkor, ha jól sikerült a kép. Én fölöslegesen töltöttem fel a kb. 1 megás 3 megapixeles fotót, nem tudták értelmezni, mert homályos lett. (Viszont küldtek is egy levelet, hogy szar lett a kép, és van a szájtjukon egy kis okítás arról, miként lehet jobban fotózni.)

A másik a Plusmo, amely egy túlságosan felturbózott, Java alapú rss-olvasó. Weben lehet összeválogatni az izgalmas rss csatornákat, és a kedvenceinket a mobilos kliensre is fellőhetjük. Nekem nem tetszett, mert mindenféle fölösleges képeket leszedett, így jól megnövelte az adatfogyasztásomat, és korántsem olyan egyszerű használni, mint a szintén javás Widsets-et.

Médiamegosztás

Zsűri: Sharpcast
Közönség:Pixsense

Videó
Zsűri:ComVu
Közönség:Juice Wireless with JuiceCaster

Marketing és hirdetés
Zsűri és közönség:Greystripe

Tranzakciók
Zsűri és közönség:Mobo

Közösségi
Zsűri és közönség:Loopt

Mobilizálás
Zsűri és közönség:Plusmo

Hangüzenet
Zsűri és közönség:TalkPlus

Képalkotás
Zsűri:MotionDSP
Közönség:ScanR