Vista gadgetek Windows Mobile platformon

2007.03.05. 22:53
Mel Sampat szoftverfejlesztő a Microsoftnál, és bemutatta minként lehet majd Vistára készült gadgeteket elindítani Windows Mobile 6 készülékeken. Egyszerűen át kell másolni a gadgetet a mobilra, és el kell indítani. Majd akkor, amikor hivatalosan is elkészül az ehhez szükséges keretrendszer.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy a fejlesztők örülnek majd ennek a keretrendszernek, ugyanis most - mint azt Mel elmondja ezen a videón - elég nehéz WinMobile platformra fejleszteni, ismerni kell a C nyelvet és egy csomó más dolgot. Ezeknek a feltételeknek nyilván egy szűkebb réteg felel meg. Ezzel szemben a keretrendszerre ugyanolyan egyszerűen lehet majd programot írni, mint Vistára gadgetet. Valószínűleg elég sok ingyenes mobilos gadget lesz majd, így nem kell majd 10-20 dollárt kifizetni egy nevetséges kis programért (időjárásjelentés, világóra stb.)

Hol is láttam ehhez hasonlót élő bemutatón? Ja, megvan, a 3GSM-en az Opera standjánál; az Opera Mobile 9 is nagyjából ugyanezt tudja majd. A Microsoft megint feltalálta a spanyolviaszt. Mel be is vallja, hogy ők az iPhone alapján kezdték kidolgozni az ötletet.