iPhone: béna gombok, lassú videók

2007.06.25. 07:52
Titkos belső forrására hivatkozva újabb részleteket közölt az Engadget az Apple jövő pénteken megjelenő mobiljáról. Vajon most fog a világ rácsodálkozni arra, hogy egy kemény érintőkijelzőn egyáltalán nem lehet kényelmesen szöveget bevinni, és hogy az EDGE egyáltalán nem nevezhető szélessávnak, ha jó minőségű videókat kell letölteni rajta? Nézzük az Engadget listáját:

Nehézkes a szövegbevitel, tehát az Engedget szerint üzleti telefonként aligha állja majd meg helyét. Hüvelykujjal szinte lehetetlen egyszerre egy betűt lenyomni, írják, amiből egyértelmű, hogy egy kézben tartva nem lehet majd sms-t írni. Ciki, nagyon ciki. Emellett még ahhoz is hozzá kell majd szokni, hogy erősen kell nyomni a kijelzőt, ráadásul a sok tapizástól csúnya ujjlenyomatos lesz a mobil.

A böngésző állítólag jól működik, de lassan töltődnek be a weboldalak, a YouTube viszont egyáltalán nem működik jól EDGE-en. Ezt azért lehetett sejteni. Jó minőségű, 480x320 pixeles videókat nem lehet átvinni EDGE-en. Gagyin tömörítettet lehet, de minek.

Egyetlen jó dologról ír az Engedget: a bluetooth fülhallgatóról. Ezt viszont körülbelül plusz 120 dollárért lehet majd megvenni. Azt hiszem az iPhone tulajdonosai nem lesznek olyan boldogok, mint az Apple részvényesei.