Nem pörög a mobil letöltések piaca

2007.06.28. 23:18
Azzal a roppant meglepő hírrel állt elő a Guardian, hogy kezd bedőlni a mobilos letöltések sok milliárd dolláros piaca. Például azért, mert a szolgáltatók hagyták elterjedni azokat a mobilokat, amelyekre számítógépről lehet mp3-at letölteni, és most szomorkodnak, hogy  senki sem akar majd zenét venni mobilról. Sem csengőhangot.

Azért nehogy sírva fakadunk, inkább örüljünk annak, hogy végre jól alakulnak a dolgok, és rá sem kell néznünk sem a mobilszolgáltatók kínálatában lévő brutálisan túlárazott, ócska minőségű zenékre, sem a hasonlóan drága csengőhangokra. A mobil iparág már annyiszor hülyének nézte az embereket, hogy megérdemelne egy kis buktát. Először ugye a wapról hazudták azt, hogy mobil internet, aztán a bődületesen gagyi streaming videókat és zenéket próbálták eladni drágán (és próbálják még most is), majd kitalálták, hogy az egy-másfél megabájtos letölthető zenék jó minőségűek. Francokat jó minőségűek, a jó minőség mp3-ban 192 kbps-nél kezdődik, ami jellemzően 4-8 megabájtos számokat eredményez, és más csodatömörítő formátummal sem nagyon mennék 4 mega alá.

Remélem most már észbe kapnak az érintettek, és kitalálnak valami használható megoldást a problémájukra. Ha nem, akkor az online zenebutikos Steve Jobs talán megeszi őket is reggelire.