Reggeli gyors

2007.06.28. 07:00
Idén júliusban 3 milliárd embernek lesz mobiltelefonja, év végére pedig elérjük a 3,25 milliárdot. Az első milliárd 20 év alatt jött össze, a második 40 hónap alatt, a harmadik két év alatt. 2008-ban már biztosan csak kétszer több ember lesz, mint mobil.

A Sandisk 6 és 8 gigabájtos SDHC, illetve 4 gigabájtos M2 memóriakártyákat mutatott be, tehát hamarosan nem lesz kirívó az iPhone tárkapacitása. Az árakról egyelőre csak annyit tudunk, hogy az M2 száz dollárba kerül majd.

Otthoni bázisállomást készít a Netgear, amely telefonvezetékre rákapcsolódva kiváló beltéri lefedettséget biztosít. Ennek akkor lesz nagy jelentősége, ha a laptopokban elterjedt lesz az integrált mobil adatkártya, a Netgear kütyüje ugyanis 3G frekvenciát használ. Év végén lesz kapható, de hiába rohannánk a boltokba: a 3G frekvencia használata engedélyköteles. Ha viszont a szolgáltatók elkezdenek ilyen miniatűr bázisállomásokat telepíteni és előállnak nagyon kedvezményes otthoni tarifákkal, nem lesz többé szükség wifi routerekre, csak mobil internetre.