Megújul az N-Gage

2007.08.28. 07:49
A héten az új N-Gage debütál, állítja a New York Times. Már tavaly szeptemberben elhangzott, hogy a Nokia az N-Gage mobilok bukásából okulva nem új játékgépet készít, hanem inkább játékplatformot, amely az összes S60-as telefonra kiterjed. Eleinte persze csak néhány modellre. (Mindez nem zárja ki, hogy a korábban emlegetett Nokia Music Store is elindul a héten.)

A finn gyártó okosan kitalálta a részleteket, a játékosok ugyanis nagy nagy közösséget alkotnak majd. Lehet egymás ellen játszani, nagy bajnokságokban részt venni, emellett látható lesz, hogy melyik barátunk online, és hogy ő milyen játékokat vett. A játékokból pedig lesznek demó változatok, ami nagyon ügyes húzás, mivel a mobilinterneten elég kevés dologról lehet kideríteni vásárlás előtt, hogy mi is valójában.

Mivel az N-Gage használói közül sokan nem fedezték fel a játékgép extráit, az N-Gage szoftverben ezek könnyen elérhetők lesznek, nem kell majd menükben turkálni. Emellett olyan apróságokra is figyelt a Nokia, írja a Times, hogy elszórakoztassa a júzert, amíg letölt egy játékot.

Az N-Gage úgy kell a mobiljátékot fejlesztő cégeknek, mint egy falat kenyér az éhezőnek, ugyanis nagyon sokan játszanak mobillal, de főleg a beépített játékokkal. A platformon előtérbe kerülnek a játékok, az emberek tudják majd, hogy hol szerezhetnek még jobb és szebb sudokut vagy tetriszt. Plusz a Nokia kitol a mobilszolgáltatókkal, akik nem tudják majd levenni a sápot a fejlesztőkről, ha az emberek nem tőlük vásárolnak.

Egyébként szeretném még felhívni a figyelmet a Nokia mobilok tévékimenetére, amellyel egész jól lehetne nagy képernyőn játszani, ha lenne bluetooth joystick a mobilokhoz. A kábel ugyanis túlságosan a kijelzőjöz láncol, az N95-tel kipróbáltam, szívás volt. Természetesen nem a hardcore "4 Ghz-es procim van" játékos a célközönség, hanem azok, akik néha elszöszmötölnek az egyszerűbb flashjátékokkal. (Ó, most jut eszembe, hogy C64 emulátor is van S60 mobilokra. Lehetőségek széles tárháza ez.)


  • Hírek
  • Hírek