A Vodafone lett a Second Life mobilszolgáltatója

2007.10.05. 07:41
Mobilszolgáltatást indított a Vodafone a vitathatóan népszerű Second Life avatarjainak. Az Inside Out nevű szolgáltatást csakis a virtuális világ újságjaiban, az AvaStarban és a Metaverse Messengerben népszerűsíti a multinacionális mobilcég. Az avatarok ingyen telefonokat szerezhetnek a Vodafone automatáiból, és felhívhatják egymást.

Elmentem a Vodafone szigetére és szereztem az automatából egy HUD-ot, ami adott egy használati utasítást, egy mobiltelefont, meg egy weboldalt. Ez utóbbi persze az Explorerben töltődött be, itt kell regisztrálni egy valódi Vodafone-szám megadásával. Ehhez kapcsolódik a SL-béli szolgáltatás. Olyannyira, hogy ha valaki az SL-ben felhívja az avatart, a hívás átirányítható a valódi telefonra. Az SL-ben persze virtuális telefonszámot kapnak a júzereknek, és a Vodafone a valódi számot nem fedi fel a többi avatar előtt.


A szolgáltatás november 30-ig ingyenes, utána meg valószínűleg a kutya sem használja majd. Van olyan őrült, aki inkább a hardverigényes, körülményesen használható online világból indítana hívásokat, ahelyett, hogy szkájpolna? Vagy mobiltelefonálna, rendesen? Nem hinném.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!