A fiatalok mobillal tartják távol a szülőket

2008.03.10. 21:21
A gyermekek egyre jobban függnek a kütyüktől, például a mobiloktól, mert így próbálják elhatárolni saját társas köreiket a családjuktól, írja a New York Times. Például úgy, hogy a lányok egymásnak írnak szöveges üzenetet még akkor is, amikor egymás mellett ülnek, csak hogy a közelben tartózkodó szüleik semmit se halljanak a beszélgetésükből, amint a cikkből kiderül. Elemzők szerint 2010-re az 5-24 éves korosztály 81 százalékának lesz mobilja, szemben a 2005-ös 53 százalékkal, és persze eljutunk majd arra a pontra, hogy már az interneten felnőtt generációnak sem lesz fogalma arról, hogy mit művelnek a gyermekeik a mobiljukon.

Mindemellett az angol anyanyelvűek még a rövidítésekkel is megszívták, mert az angolban elég jól lehet egy-két betűre rövidíteni a szavakat, ami az sms 160 karakteres korlátja miatt hasznos. A magyar nyelvben kevés a jó rövidítési lehetőség. Vagy csak túl öreg vagyok?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?