Feszes fenék a mobilon

2008.03.18. 17:48
Egészségügyi wap portált indított a Pannon, amelyet az IQ-Medicina Zrt.-vel közösen fejlesztett ki a mobilcég. A portálon van anatómiai atlasz rajzolt képekkel és videókkal, illetve a betegségek leírásai, az orvosi kifejezések magyarázatai, egészségügyi intézmények és wellness fürdők adatai, allergialisták és gyógyszeradatbázisok is megtalálhatóak.A felhasználók a portálon egyéni kockázatbecslést is végezhetnek, és cellamérés alapján információt kaphatnak arról, hogy egy adott területen mekkora a kullancsveszély, és van-e valamilyen allergiát okozó anyag a levegőben, mondta Huszlicska József, a Pannon vezérigazgató-helyettese.

A szolgáltatást mindhárom mobilcég ügyfelei elérhetik, a felhasználás jellegétől függően adatforgalmi, időszakos, havi vagy napi díjért. A Pannon a szolgáltatás kifejlesztésére, más egészségügyi tartalmak és adatbázisok kiépítésével együtt háromszázmillió forintot fordított.

A társaság 3,4 millió ügyféléből nyolcszázezren wapoznak. A szájt a mobilok böngészőjéből az iqmed.hu/wap/wapdoktor.php címen elérhető. A kullancstérkép a portálon a Részletes tartalom/ Lakossági tartalom/ Egészségügyi és életmód tartalom/ Földrajzi helyhez kötött szolgáltatások/ kullancstérkép menüpontnál van.