Mobilról tölthető a mobil

2008.04.21. 15:00
Saját mobilunkról is feltölthetjük lemerült mobiltelefon-egyenlegünket, de csak akkor, ha már feltelepítettük a mobiltelefonunkra az iziSHOP nevű mobil fizetőrendszert. Az ingyenes szoftver úgy működik, mint az online fizetőrendszerek: a felhasználó megadja Visa vagy MasterCard típusú bankkártyájának a számát, és a bankszámlájáról kifizeti a szolgáltatás díját. (Egyszer muszáj volt kipróbálnom az iziSHOP a megoldását, mivel külföldre utaztam, és az utolsó utáni pillanatban jutott eszembe, hogy elfelejtettem biztosítás kötni. Letöltéssel együtt kb. öt perc alatt elintéztem, és nem kellett bekapcsolnom a már becsomagolt laptopomat.) Az egyenlegfeltöltéshez a feltöltendő telefonszámot és a feltöltés összegét kell megadni, majd végül a kártyaszámot. A vásárlásokról számlát is kérhet a felhasználó, ha a Számla menüpontban megadja a kívánt cégadatokat. A számlát levélben küldik ki.

Az új egyenlegfeltöltési szolgáltatást egyelőre csak a T-mobile ügyfelei érhetik el, de a szoftvert kifejlesztő Hedz Kft. bízik benne, hogy a Pannon és a Vodafone is engedélyezi majd az online szolgáltatást.

A fizetés és a bankkártyaadatok biztonságát az iziSHOP szoftverben használt technológiák és a vállalat partnere, a CIB Bank szavatolja, írja vállalat hétfői közleménye. A kártyaadatokat elegendő csupán egyszer megadni, ugyanis az első vásárlást követően azok a felhasználó által megadott kód segítségével biztonságosan, titkosított formában eltárolhatók a készüléken.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!