Elkészült a Skype mobilkliense

2008.04.25. 14:55
Megjelent a Skype hivatalos javás kliense, ezzel a népszerű telefonos cég rendesen odavág a riválisainak. Érdekes módon a mobilos kliens csak a jelenlétinformáció frissítésére és a csevegéshez használja az internetet, a hívásokat viszont a szokványos telefonhálózaton bonyolítja le, nem az interneten (például wifi kapcsolaton). Ami azt jelenti, hogy minden hívásért fizetni kell. A Skype weboldalán (www.skype.com/m) az ország, a telefonszám, és a telefon típusának megadása után lehet letölteni a programot, de a listán nincs rajta mindegyik mobil - én a nálam lévő N82 helyett az N95-öt választottam.

A program kezelőfelülete a Nokia nagy kijelzőjén kifejezetten szép, élvezetesebb ezt használni, mint a mobil beépített VoIP kliensét. Kollégám bejelentkezésekor megrezdült a telefon, és máris elkezdhettünk csetelni. Aztán jól lefagyott, ami egyelőre elfogadható, hiszen ez csak béta válozat (Hancu kollégám épp azt tesztelte, hogy tud-e a mobilomra fájlt küldeni. Nem tudott.). A csevegésnél nem tűnik túl kiforrott megoldásnak, hogy
a szövegbevitel nem a program szép kezelőfelületén történik, hanem a Nokia saját szövegbeviteli ablakában, így ugyanis nem láthatóak a beírás közben érkező új üzenetek.

Telefonhívásokat nem tudtam indítani, mert nincs Skype Out keretem.


Hogyan vág oda a Skype a riválisainak? Elsősorban a szép kezelőfelületével, a működő csevegőklienssel és a persze a jelenlétszolgáltatással. A hagyományos VoIP szolgáltatók hiába tudnak jól beépülni a fejlettebb Nokia mobiltelefonokba, ilyen újszerű, vonzó szolgáltatásokat nem nyújtanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?