Budapesti taxikba költözik a Vodafone

2008.05.08. 14:39
Mobilinternetre csatlakozó információs panelt épít a budapesti taxikba a Vodafone. A  Taxitelly elnevezésű rendszeren hirdetések jelennek majd meg, és az érintőkijelzőt nyomkodó utasok híreket olvashatnak, illetve információt szerezhetnek programokról, látnivalókról. A turistáknak is szánt szolgáltatás eleinte magyar és angol nyelvű lesz később pedig német kezelőfelületet is készítenek. Az adatok természetesen a Vodafone
hsdpa hálózatán jutnak majd el a járművekre. Az MTI hírügynökség hírei kétóránként frissülnek, a kulturális és egyéb programokat szintén folyamatosan frissítik, hogy az utasok naprakész információkat szerezhessenek.

A csütörtöktől induló új szolgáltatás sikerességét, a hardverek alkalmasságát és a szoftver használhatóságát negyven City-taxiban teszteli a Vodafone a következő 1 hónapban, június 7-ig. A sikeres tesztidőszak után június közepétől megkezdődik a szolgáltatás kiterjesztése, az év végéig várhatóan közel ezer, 2009 év végéig pedig kétezer ötszáz autóba szerelik be az új, érintőképernyős hirdetési felületeket.

Izgalmas lenne lenne, ha a felhasználók menet közben vehetnének vonatjegyet, mozijegyet,  az éttermekben asztalt foglalhatnának le. A Vodafone helyében azon is elgondolkodnék, hogy miként lehetne a jövőben mobiltévézésre használni a méretes kijelzőt.