Hitelből fejlődik a T-Mobile hálózata

2008.06.16. 21:31
A Magyar Telekom 50,6 milliárd forint hosszú távú hitel vesz fel az Európai Befektetési Banktól (EIB), az összegből a mobilinternetes projektjeit finanszírozza. A hitel 2015 januárjában jár le és fix kamatozású. A hitelfelvétel célja a hálózat korszerűsítése, a harmadik generációs mobilhálózat lefedettségének és kapacitásának a növelése.

A hírközlésért felelős tárca nem kevesebbet vár a Magyar Telekom hitelfelvételétől, mint hogy 2009 végéig a szélessávú mobilinternet az ország területének legalább a 90 százalékán elérhető legyen. Igen, a Magyar Telekom sajtóközleményében nem a lakosság 90 százaléka szerepel, hanem a terület 90 százaléka, ami egészen más.

Köztudott, hogy amikor a Magyar Telekom 2007 novemberében 7,5 évvel meghosszabbította a 900 MHz-es frekvenciahasználatra vonatkozó mobilkoncessziós szerződését, egyúttal vállalta, hogy a következő két évben az előre betervezett fejlesztések mellett 20 milliárd forintot fordít a mobil szélessáv fejlesztésére Magyarország hat régiójában: Észak-Magyarországon, Észak- és Dél-Alföldön, Közép-, Nyugat- és Dél-Dunántúlon.


  • Hírek
  • Hírek