Ingyen zene és szinkronizálható naptár a Nokiától

2008.09.02. 16:06

A szerencsés britek októberben ingyenes dalokkal feltankolt Nokia mobilokra is rátehetik a kezeiket. Náluk debütál ugyanis a Nokia - khm - ingyenes zeneszolgáltatása. A Comes with Music címkével eladott mobilokra annyi zenét letölthetnek a vásárlók, amennyi a memóriakártyájukon elfér, de a számokat csak azon a mobilon játszhaják le, ráadásul csak egy évig. Azután vagy havonta előfizetnek a szolgáltatásra, vagy vesznek egy új Comes with Music készüléket. Persze telefonálni és üzengetni a zeneboltból kitiltott készülékkel is lehet majd.

Most a Universal, Sony és a Warner dalai elérhetők, és a Nokia reméli, hogy még a brit indulás előtt becserkészi az EMI-t is. Körülbelül 2,1 millió dal lesz elérhető induláskor.

Először a Nokia 5310 mobilon lesz zenebutik, utána többön is. A letöltött számokon természetesen lesz másolásvédelem, és nem lesznek lejátszhatóak más eszközön, egészen addig, amíg egy ügyes hekkel fel nem töri a védelmet. Európa többi országában 2009-ben lesz Comes with Music.

Viszonylag friss hír, hogy a Nokia online szolgáltatásait összegyűjtő Ovi.com már a készülékek naptárát és névjegyeit is szinkronizálni tudja. Magyarán minden fontos adatunkat elmenthetjük az Ovi portálon, illetve a böngészőben kényelmesebben szerkeszthetjük a névjegyeket és a naptár bejegyzéseit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?