Ingyen zene és szinkronizálható naptár a Nokiától

2008.09.02. 16:06

A szerencsés britek októberben ingyenes dalokkal feltankolt Nokia mobilokra is rátehetik a kezeiket. Náluk debütál ugyanis a Nokia - khm - ingyenes zeneszolgáltatása. A Comes with Music címkével eladott mobilokra annyi zenét letölthetnek a vásárlók, amennyi a memóriakártyájukon elfér, de a számokat csak azon a mobilon játszhaják le, ráadásul csak egy évig. Azután vagy havonta előfizetnek a szolgáltatásra, vagy vesznek egy új Comes with Music készüléket. Persze telefonálni és üzengetni a zeneboltból kitiltott készülékkel is lehet majd.

Most a Universal, Sony és a Warner dalai elérhetők, és a Nokia reméli, hogy még a brit indulás előtt becserkészi az EMI-t is. Körülbelül 2,1 millió dal lesz elérhető induláskor.

Először a Nokia 5310 mobilon lesz zenebutik, utána többön is. A letöltött számokon természetesen lesz másolásvédelem, és nem lesznek lejátszhatóak más eszközön, egészen addig, amíg egy ügyes hekkel fel nem töri a védelmet. Európa többi országában 2009-ben lesz Comes with Music.

Viszonylag friss hír, hogy a Nokia online szolgáltatásait összegyűjtő Ovi.com már a készülékek naptárát és névjegyeit is szinkronizálni tudja. Magyarán minden fontos adatunkat elmenthetjük az Ovi portálon, illetve a böngészőben kényelmesebben szerkeszthetjük a névjegyeket és a naptár bejegyzéseit.