Itt a szétnyitható BlackBerry

2008.09.11. 12:08

A RIM bemutatta a szétnyitható BlackBerry Pearl Flip 8220 mobilt, amely úgy néz ki, mintha egyszerűen csak félbevágták volna az eredeti Pearlt. A billentyűzete ugyanolyan, mint az egybeépített elődjéé, azaz egy gombon két betű van, és az elrendezés qwerty. A készülék szép, csillogó, de kicsit mintha nagy lenne. A RIM-et érintő hírözön azonban itt még nem ér véget. A Pannon a héten vezette be a BlackBerry mobilokat és a RIM szolgáltatását, tehát most már mindhárom szolgáltatónál elérhető az instant email. A nemzetközi hírek azonban arról szólnak, hogy a RIM-et igencsak megszorongatják a riválisa, legfőképpen a Nokia és a Microsoft, a két megacég ugyanis 80 millió symbianos mobilon teszi elérhetővé az Exchange ActivSync szoftvert.

Az ActiveSync segítségével a Nokia készülékei ugyanúgy automatikusan letöltik az emaileket, mint a BlackBerry. A Nokia bejelentése azért nagy horderejű, mert visszamenőlegesen, a korábban eladott Symbian S60 készülékekre is kiterjed a megállapodás. Eddig csak az E-sorozatba tartozó üzleti készülékeken működött az ActiveSync, mostantól azonban a zenelejátszós médiatelefonokon és középkategóriás modelleken is. A Businessweek számításai szerint nagyjából 80 millió ActiveSync-kompatibilis Nokia lehet forgalomban, ami kétszer több, mint amennyi BlackBerry-t a RIM eddig összesen eladott. Az ActiveSync állítólag négy gombnyomással aktiválható.

A Nokia az átlag felhasználóknak is új online szolgáltatásokat indított, mezei halandók - amennyiben jobb készüléket vesznek - szinkronizálhatják névjegyeiket, feladataikat és naptárbejegyzéseiket az Ovi.com portállal. A portál előnye, hogy számítógépről könnyebben kezelhetőek a naptár, mint a készülékak felületéről, és így van egy biztonsági másolat a fontos adatokról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!