Erős mozgások az okostelefonok piacán

2008.09.12. 21:10

Brutálisan nyomul a HTC, a BlackBerry, erős feltörekvő az iPhone, a Symbian és a Linux ereje csökken. A Gartner piackutató cég szerint több mint 32 millió okostelefont adtak el 2008 második negyedévében, ami 15,7 százalékkal több mint egy évvel ezelőtt. A legnagyobb szállító még mindig a Nokia, mögötte sokkal lemaradva a RIM, még többel lemaradva a HTC, a Sharp és a Fujitsu.

A sorrendnél valamivel izgalmasabb az eladások növekedése, hiszen amíg a Nokia csupán 8,1 százalékot nőtt, addig a második RIM 126,4 százalékot, a HTC pedig 119,6 százalékot.

Még érdekesebben alakult az operációs rendszerek piaca, ahol a Symbian 57 százalékkal vezet, viszont 8,5 százalékkal kisebb lett a részesedése. Ezzel egy időben a RIM jelentősen növelte a részesedését. A Microsoft stagnál, a Linux visszaesett, a Mac OS X pedig a bolhaszellentésnyi részesedését a két és félszeresére növelte - mindezt még az iPhone 3G megjelenése előtt. Forrás: Justamp

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?