Fizetnél, hogy vezetés közben senki ne hívjon fel?

2008.10.15. 21:01

Kanadában kifejlesztettek egy szolgáltatást, amely vezetés közben automatikusan a hangpostára irányítja a bejövő hívásokat. A szoftver érzékeli a mobil mozgását, és ez alapján dönti el, hogy a felhasználó fogadni tudja-e a hívást. Az Aegis Mobility abban reménykedik, hogy havidíjas szolgáltatásként eladhatja a megoldást.

Az alapötlet addig jó, hogy a mozgás valamilyen módon befolyásolja a mobil működését, de ez a szolgáltatás teljesen értelmetlen. Mivel buszon, vonaton ülve, vagy éppen autó utasaként is gyorsan mozgunk, muszáj beépíteni egy kapcsolót, amellyel minden utazás előtt aktiválható/deaktiválható a szolgáltatás. Ennyi erővel a júzer lehalkíthatja a mobilt, és bedobhatja a csomagtartóba, hiszen ha nem akar hívást fogadni, akkor út közben úgysem lesz rá szüksége.

Én a hsdpa-túrán inkább olyan alkalmazásnak örültem volna, amely felismeri, hogy mögöttem 1 méter követési távolságot tart egy donorjelölt motoros, lefotózza, és a képet automatikusan elküldi a rendőrség ügyeletére.  • Vennék
  • Csok