Mindent megtudhatunk a mobilkódról

2009.03.09. 19:17

Holnap kiderül, hogy a Pannon, a T-Mobile és a Sanoma milyen lehetőségeket lát a mobilkódban, ami már hazánkban is működik, marketing céllal. Biztosan megmutatják, hogy milyen bikinis csajok közt lehet mobilkódot találni. A National Geographic márciusi számában nem találtam, de lehet, hogy én vagyok vak.

Bízzunk benne, hogy a marketingen túl is látnak lehetőséget a technológiában, amitől a felhasználó élete jobb lesz. Például az sms-es parkolás kényelmi díjáért cserébe kényelmessé tehetnék a parkolást azzal, hogy a számok bepötyögése helyett a kód beolvasásával indíthassuk és állíthassuk le az órát. Minél több helyen lehet használni a mobilkódot, annál előkelőbb helye kerül a beolvasó program ikonja a mobilom menüjében. Ha csak reklám lesz, akkor megette a fene az egészet.

Egyébként a Nokia weboldalán pofátlanul egyszerűen lehet kódot generálni, be is raktam a Cellanapló linkjét az oldalsó menübe. A Nokia E51-em azonnal beolvasta, és egy kattintás után töltötte a böngésző a blogot. De ilyet is lehet:

(Csak sok értelme nincs.)