Kezemben a Nokia E75

2009.04.14. 17:10

Nem sokkal a sajtóbemutató után ma megkaptam tesztre a Nokia legújabb üzleti mobilját, amiről csupán azért tudósítok itt a blogban, mert tesztelem a blogolási képességét. Eddig kb. háromszor kellett belejavítani elütés miatt, és csak az ö betű helyét nem tudtam rögtön megjegyezni.

Frissítés 1: A fenti rövid bejegyzést plusz egy twittet sikerült összehoznom menet közben a metrón, de arra sajnos már nem volt időm, hogy menet közben beállítsam a Shozu képmegosztót, így most nem lesz képes illusztráció. Ennyit a qwerty éles szituációban nyújtott előnyéről.

Első benyomásom, hogy a qwerty gombok kényelmesen használhatóak, viszont a kijelző alatti funkciógombok túlságosan kis helyre lettek összezsúfolva, többször előfordult, hogy egyszerre megnyomtam az "opciók" és a "főmenü" gombokat. Valószínűleg hozzá lehet szokni, a következő két hétben kiderül.

Ehhez a mobilhoz is ad 1GB ingyen tárhelyet a Nokia, a próbaidőszak egy évig tart. Remélem nem a következő tesztelő elől happoltam el a gigabájtot. Így most már összesen 1+2+30+25GB online tárhelyem van, aminek a nagy részét momentán semmire nem használom. Kicsit körülményes volt megszerezni az ingyen gigát: először elindítottam a Files on Ovit programot a mobilon, megadtam az emailemet, majd a számítógépen elovastam az emailt, letöltöttem és feltelepítettem a Files on Ovi programot a számítógépre, majd bejelentkeztem az Ovi.com-os azonosítómmal.

Végül oda jutottam, hogy a Files on Ovira csatlakozó Eee laptopom merevlemezén tárolt fájljaim közt böngészhettem a mobilról, és az Eee böngészőjéből is. A mobilról sajnos nem tudtam a files.ovi.com-ra feltölteni fájlt, csak a share.ovi.com-ra, a médiamegosztó portálra. Az E75-ben való turkálást még folytatom.