Zeneszolgáltatást indít a Google?

2009.10.21. 20:22

Mindegyik nagy gyártó készített Androidot futtató mobilt, de állítólag maga a Google is össze akar rakni egyet. Sok éve pletykálják, hogy a keresőóriás saját mobilt akar, de az Android 2007-es megjelenése a cég bejelentette, hogy nem egy telefon lesz, hanem ezer. Ehhez adták ők az ingyenes operációs rendszert.

Most ismért előkerült a gPhone neve, mert egy Ashok Kumar nevű elemző, aki a Northeast Securities nevű cégnél dolgozik,állítólag beszélt néhány tervezővel, akik ismerik a Google terveit. Egy ismert gyártó készíti el az okostelefont, de a Google saját márkanevén kerül forgalomba, és nem szolgáltatóknál, hanem boltokban lesz kapható.

Ha a Google valóban piacra dobna egy olcsó, webezésre alkalmas, érintőkijelzős mobilt, azzal kirúgná a sámlit a Motorola, a Samsung és a Dell alól, akik az Androiddal akarnak magasabbra kapaszkodni.

A TechCrunch szerint a Google a zenekiadókkal is tárgyal, valószínűleg egy saját zeneszolgáltatás indítására készül. Azt még nem lehet tudni, hogy a dalokat online lejátszani, vagy letölteni lehet-e majd.