Végleg bezár az N-Gage

2009.11.01. 15:04 Módosítva: 2009-11-01 15:04:08

A Nokia bejelentette, hogy rövidesen végleg bezárja az N-Gage szolgáltatást. A játékosok 2010 szeptemberéig vehetnek új játékokat az N-Gage Arenában, de a szolgáltatás az év végén megszűnik. Az Ovi Store lesz az egyetlen szoftverbolt.

Hat évvel ezelőtt jelent meg az N-Gage, ami először csak egy nevetséges formájú mobil volt, amit később újraterveztek. Végül a Nokia összes multimédiás mobilján elérhetővé vált a játékplatform. Az alapötlet jó volt: a játékosok az N-Gage Arena felületén megoszthatták eredményeiket, versenghettek egymással.

Csakhogy a fejlesztőket eléggé megszívatták azzal, hogy egy játékot tucatnyi különböző mobilra kellett optimalizálniuk, míg a játékélményt az rontotta, hogy a telefonok gombjai nem kimondottan játékra valók.

A Nintendo DS és a PSP mellett eleve nehéz dolga volt a Nokiának, de amikor még az iPhone is megjelent, már nem volt kérdés az N-Gage bukása. Az Apple mobiljára sáskaként vetődtek rá a fejlesztők, ami lenyomta az árakat, miközben az élvezeti érték - a nagy kijelző és a multitouch miatt - nagyobb volt, mint a gombos mobilokon.

Nagy hiba lenne a Nokiától, ha ilyen egyszerűen lemondana a játékbizniszről, mert rengeteg pénz van benne. Az N-Gage életéből hátra lévő egy évben a Nokia igazán megpróbálhatna legyártani egy konzolt, kapacitív érintőkijelzővel, Maemo platformon. Még a végén kiderül, hogy nem is muszáj megölni az N-Gage márkát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?